Han hade startnummer 1 i första Grabbhalvan. Nu ser Anders Svensson till att framtiden ser ljus ut för motionsfesten genom att erbjuda alla gymnasieelever i Norrköpings kommun gratis startplats till Swedbank Grabbhalvan&Tjejhalvan.

Anders Svensson på Almroths Express & Åkeri AB ser till att alla gymnasieelever i Norrköpings kommun får delta i Swedbank Grabbhalvan&Tjejhalvan helt gratis.

– Idén slog mig så sent som för någon vecka sedan, när jag passerade min gamla gymnasieskola. Grabbhalvan fyller 25 år och vi vill fortsätta minst 25 år till. Därför är det bra att säkra upp intresset inför framtida lopp, säger tävlingsledaren Mikael Grip som varit i kontakt med rektorer och gymnasiechefer i kommunen.

Erbjudandet blir möjligt i och med att Almroths Express & Åkeri AB går in och sponsrar alla gymnasielever i Norrköpings kommun med en gratis startplats.

– Visst är det kort om tid. Men alla rektorer och gymnasiechefer har varit positiva och tyckte det var en kul och bra idé som går att bygga vidare på till kommande år.  Extra roligt att Anders Svensson på Almroths, som hade startnummer 1 i första Grabbhalvan 1993, ser till att det här blir verklighet, fortsätter Grip.

Hittills är det cirka 25 gymnasielever som anmält sig.

Det går bra att anmäla sig fram tills en timme innan start den 4 maj. Maila mikael.grip@nt.se med namn och vilken skola du går på så är du med i årets Swedbank Grabbhalvan&Tjejhalvan. Det går också bra att anmäla sig på nummerlappsutdelningen hos Team Sportia Ingelsta den 3 maj mellan klockan 11-19.

Anders Svensson, har som vi tidigare skrivit om, fått startnummer 1 även i år.