Peterson Packaging är en av Swedbank Grabbhalvan&Tjejhalvans viktiga huvudsponsorer. Bland annat tillverkar de förpackningen som jubileumsglaset packas i och som du får i din hand efter målgången.

Renato Kovacic, Linn Kjelldorff och Jonas Åsterbäck från Peterson Packaging springer Swedbank Grabbhalvan&Tjejhalvan 4 maj.

– Jag är själv en löpare på amatörnivå och mår bra av det. Det är fler i bolaget som tränar löpning och därför vill vi stötta eventet. Sedan tio år tillbaka har vi bytt namn och ingen vet knappt lokalt vad Peterson Packaging är. Vi vill få ut vårt namn och göra folk nyfikna på vilka vi är, säger Renato Kovacic, försäljningschef.

Självklart ska så många som möjligt av de anställda springa de fem kilometerna, Renato står själv på startlinjen den 4 maj.

– Ja, men jag är inte lika tävlingsinriktad som för fyra-fem år sedan. Nu tänker jag bara springa och ha det skönt. Känns det bra så kanske jag pressar mig lite.

Vad gör då Peterson Packaging?

– Här i Norrköping arbetar vi enbart med wellpapp. Företaget har också en anläggning i Bäckefors i Dalsland som i princip gör samma produkter som vi tillverkar i Norrköping. Totalt är vi drygt 200 anställda och omsätter 500 miljoner kronor per år i Sverige.

Företaget har också en fabrik i Danmark och en i Norge. Peterson Packaging ingår i en belgisk jättekoncern som heter VPK Packaging, ett familjeföretag som startades på 1930-talet och finns i större delen av Europa. Inom VPK Packaging finns det idag cirka 5 000 anställda i 16 länder och omsättningen landar på elva miljarder kronor per år.

– Vi ser oss gärna som det ledande förpackningsföretaget i Europa, främst när det gäller wellpapp. Men vi har även andra enheter ute i Europa som bl.a. tillverkar solid kartong och papper till våra förpackningsanläggningar, förklarar Renato.