Ramböll är huvudsponsor till Swedbank Grabbhalvan&Tjejhalvan och kommer med deltagare från sina kontor i Nyköping, Linköping och Norrköping.

Några av Rambölls glada löpare.

– Ungefär 50 medarbetare kommer att delta i loppet. Vi är ett friskvårdsföretag och satsar ganska hårt på det. Vår målsättning är att hålla nere sjukfrånvaron och hur ska man kunna göra det om man inte rör på sig. Företaget satsar bland annat på ett generöst friskvårdsbidrag, säger Fredrich Strand, enhetschef för Ramböll i Norrköping.

Fredrich beskriver sig ”som alltid tävlingsinriktad” och står självklart på startlinjen 4 maj.

– Under 20 minuter var målsättningen från början. Men det har jag reviderat till 22-23 minuter. 21.03 är mitt rekord i Grabbhalvan. Försäsongen har inte varit vad jag tänkt. Nu har jag som målsättning att slå alla projektledare från Ramböll och visa vem som bestämmer, berättar han och skrattar.

Fredrich gillar tanken med ett motionslopp och gemenskapen att göra något kul tillsammans.

– Det blir en intern grej. Vi träffas, har roligt och gör något annat än bara jobba.

Om Ramböll:

Ramböll grundades i Danmark 1945. 2016 hade Ramböll 1 770 miljoner kronor i omsättning. I den svenska verksamheten ingår Ramböll Sverige AB samt Ramböll Management Consulting AB. Ramböll Sveriges huvudkontor finns i Stockholm. I Sverige har Ramböll ca 1 700 medarbetare på ett 30-tal kontor.

Fredrich förklarar hur en affär kan gå till:

– Om du som kund vill bygga till exempel en ny skola eller ett badhus så är vi med från start, tar fram ritningar och projektleder allting. Vi tar fram upphandlingsunderlag som sedan går ut till anbudsförfarande. När en entreprenör har vunnit upphandlingen så fortsätter vi att följa arbetet för att se till att allt går rätt till och kunden får det den har beställt.