Söderbergs personbilar gillar Swedbank Grabbhalvan&Tjejhalvan och gör eventet till en given personalaktivitet även i år.

Några av de anställda på Söderbergs som kommer att stå på startlinjen den 4 maj.

– Ja, vi har varit med några år nu. Vi fixar ett tält, egna t-shirts, tar med vår egen kock och bjuder våra anställda på mat. Det brukar vara uppskattat. Drömmen är att det är jättefint väder, säger Fredrik Björck, bilmarknadschef.

Cirka 25 av de anställda på Söderbergs kommer att delta i Swedbank Grabbhalvan&Tjejhalvan.

– Jag försöker peppa alla att vara med och även träna för att ta hand om sin hälsa. Det tjänar alla på. Vi har också höjt friskvårdspengen de senaste åren, säger Magnus Hjort, servicemarknadschef.

Söderbergs har starka varumärken som Audi, Volkswagen, Skoda, Seat samt Volkswagens transportbilar i sina anläggningar utmed Importgatan i Norrköping. Sammanlagt arbetar 120 personer på Söderbergs.

Företaget är mitt inne i en riktig framgångssaga där omsättningen och försäljningen slår nya rekord.

Varje dags levereras 15-17 bilar till kund. Under 2016 såldes totalt 4 600 bilar, vilket var femte året rad med rekordförsäljning.

– Att det har gått så pass bra har också inneburit att vi kunnat öka antalet anställda kraftigt under en femårsperiod, berättar Fredrik Björck.

Hur är då den egna formen?

– Jag ser det som ett mellanår. Kan jag klara en tid runt 25 minuter så är jag nöjd, förklarar Magnus Hjort.

Kanske kan Magnus och Fredrik springa och sporra varandra.

– Ja, jag siktar på samma tid så jag ska verkligen försöka, säger Fredrik med ett leende.